20 Νοε 2007

«Μεταλλαγμένο» βιβλίο Βιολογίας Γ' Γυμνασίου

Απο-στάσεις

«Μεταλλαγμένο» βιβλίο Βιολογίας Γ' Γυμνασίου

«Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα προσφέρουν λύσεις σε πολλά κοινωνικά προβλήματα, όπως αυτά του υποσιτισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της υγείας του ανθρώπου...».

Τα ως άνω δεν είναι δυναμικό διαφημιστικό σύνθημα κάποιας πολυεθνικής των μεταλλαγμένων προϊόντων. Οχι. Οπως καταγγέλλουν καθηγητές της Μαγνησίας, αυτά και πολλά άλλα «θαυμαστά» κοσμούν σελίδες του βιβλίου Βιολογίας της Γ' Γυμνασίου. Οι καθηγητές επικρίνουν σφόδρα τους συγγραφείς του βιβλίου αλλά και το υπουργείο Παιδείας για προώθηση των μεταλλαγμένων ώστε η νέα γενιά να τα αποδεχτεί φυσιολογικά.

Τελειωμό δεν έχουν, ως φαίνεται, οι αθλιότητες με τους συγγραφείς του υπουργείου Παιδείας. Μετά την Ιστορία, αλλά και τα Μαθηματικά, τώρα και η Βιολογία. Οι συγγραφείς γράφουν ό,τι τους λένε. Πού τους βρήκαμε όλους αυτούς τους υμνητές (;) της Νέας Τάξης, του κραυγαλέου καπιταλισμού; Δεν ντρέπονται για το αποτέλεσμα της συγγραφής τους; Δεν έχουν παιδιά (έστω) που πηγαίνουν σχολείο; Θα τα θυσιάσουμε όλα στον βωμό του κέρδους, στην επικράτεια της ομοιοστασίας (ίδια γεύση, ίδιος ρουχισμός, ίδια σκέψη, ίδια «διασκέδαση»);

Είναι πρωτοφανής η επίθεση που δέχεται η κοινωνία σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Και καλά αυτοί που σχεδιάζουν το μέλλον. Αυτοί που καλούνται να το φέρουν εις πέρας, δεν έχουν αντιστάσεις; Δεν μπορούν να αρνηθούν να γίνουν διεκπεραιωτές εγκληματικών για την ανθρωπότητα σκέψεων; Δεν οργίζονται; Δεν νιώθουν ότι γίνονται υποχείρια; Επιτέλους, δεν αγανακτούν ώστε να υπερασπιστούν το μέγιστο αγαθό της Παιδείας; Το επάγγελμά τους, έστω, την αξιοπρέπειά τους;

Αμα οι καθηγητές, που είναι οι παιδαγωγοί, οι πλαστουργοί των παιδιών, των αυριανών πολιτών, δεν αντιστέκονται, τότε έχουμε πάρει τον κατήφορο ως πολίτες, ως κοινωνία, ως ανθρωπότητα. Ευτυχώς να λέμε που υπάρχουν ακόμη μερικοί «σαλοί», μερικοί «αιρετικοί», κάποιοι «γραφικοί» που προσπαθούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις, αλλά μάλλον είναι αργά.

ΥΓ.: Τη Δευτέρα, 12.11.2007, ομάδα καθηγητών της β'/θμιας εκπαίδευσης, με τη στήριξη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας Βόλου με θέμα τα μεταλλαγμένα και το βιβλίο Βιολογίας της Γ' Γυμνασίου.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ stamg@enet.gr


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 10/11/2007


Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις