20 Φεβ 2008

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ "ΔΙΑΚΡΙΣΗ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!

Η πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή έφερε άλλη μια ευρωπαϊκή "διάκριση" στη χώρα μας.Προεκλογικά ο κ. Καραμανλής υπερηφανευόταν οτι καταφερε να μειώσει την ανεργία.Ασ μας απαντήσει τώρα ποια πολιτική και ποια μέτρα ήταν αυτά που συνέβαλαν στη μείωση της ανεργίας;Οι αριθμοί παρακάτω μιλούν από μόνοι τους...


Στην τελευταία θέση της ΕΕ των «15» κατατάσσεται η Ελλάδα στις δημόσιες δαπάνες για την ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ ακόμη και μεταξύ των 27 κρατών-μελών, η χώρα μας παραμένει ουραγός, αφού βρίσκεται στην 24η θέση, δαπανώντας για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας μόλις το 0,512% του ΑΕΠ.

Ο μέσος όρος των αντίστοιχων δαπανών για τα κράτη μέλη της ΕΕ των «15» είναι τέσσερις φορές υψηλότερος και βρίσκεται στο 2,2% του ΑΕΠ, όπως προκύπτει από απάντηση του αρμόδιου επίτροπου Χ.Αλμούνια σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Από τον συνημμένο πίνακα που απέστειλε ο κ. Αλμούνια και παρουσιάζει τις δαπάνες για την πολιτική της αγοράς εργασίας ως ποσοστό του ΑΕΠ προκύπτει ότι:

Στις δαπάνες «οι οποίες καλύπτουν τις υπηρεσίες πληροφόρησης ad hoc και πιο τυποποιημένα προγράμματα εξατομικευμένης βοήθειας για αιτούντες εργασία, καθώς και όλες τις άλλες δραστηριότητες των δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης», η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση των 27 κρατών μελών με μόλις 0,012% του ΑΕΠ, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος για την ΕΕ των «15» είναι 0,24%.

Στα μέτρα τα «οποία καλύπτουν στοχευόμενα προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν την κατάρτιση, την εκ περιτροπής απασχόληση και τον επιμερισμό της θέσης εργασίας, τα κίνητρα για την απασχόληση, την επιδοτούμενη απασχόληση και την αποκατάσταση, την άμεση δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τα κίνητρα για τη σύσταση επιχειρήσεων», η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία μετά την Εσθονία θέση με μόλις 0,061% του ΑΕΠ.

Στο σύνολο των δημοσιών δαπανών για την ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης, η Ελλάδα δαπανά το 0,512% του ΑΕΠ, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ των «15» βρίσκεται στο 2,2% του ΑΕΠ

Από την απάντηση του επιτρόπου προκύπτει επίσης, ότι το ποσοστό απορρόφησης των κοινοτικών συγχρηματοδοτουμένων δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι 73,3% σε εθνικό επίπεδο (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης) και 91% σε περιφερειακό επίπεδο (δραστηριότητες κατάρτισης των ΠΕΠ).

Πηγή : in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις