27 Ιαν 2010

«Ζημία 500 δισ. ευρώ» σε επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας από τα αγροτικά μπλόκα

Έρευνα του ΕΒΕΘ

Phasma
Το 83% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι οι κινητοποιήσεις έχουν επηρεάσει τη λειτουργία τους
Θεσσαλονίκη
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζει τη μέχρι στιγμής οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων μελών του από τις αγροτικές κινητοποιήσεις το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του ΕΒΕΘ μεταξύ των μελών του, με δομημένο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, μέσω της εταιρίας ερευνών Palmos Analysis.
Με βάση τα ευρήματα, το 83% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών και οι αποκλεισμοί πολλαπλών σημείων του εθνικού οδικού δικτύου έχουν επηρεάσει τη λειτουργία τους. Η συνολική επιβάρυνση που προκλήθηκε από τις κινητοποιήσεις στις επιχειρήσεις του δείγματος φτάνει τις 20.000 ευρώ κατά μέσο όρο ανά επιχείρηση, δηλαδή οι επιπτώσεις για το σύνολο των μελών του ΕΒΕΘ αποτιμώνται μέχρι σήμερα στα 440 εκατ. ευρώ.
Από το δείγμα των επιχειρήσεων που δήλωσαν πως επηρεάστηκαν από τις κινητοποιήσεις, 8 στις 10 ανέφεραν καθυστερήσεις στην παράδοση εμπορευμάτων στους πελάτες τους και 7 στις 10 καθυστερήσεις στην προμήθειά τους με πρώτες ύλες και εμπορεύματα από τους προμηθευτές τους. Σχεδόν 5 στις 10 ανέφεραν μείωση του τζίρου τους ή πλήγμα στην αξιοπιστία της επιχείρησης απέναντι στους πελάτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις