1 Ιουν 2012

Τα 12 ψέμματα των Αντιμνημονιακών κομμάτων Σύριζα και Ανεξάρτητων Ελλήνων!!

ΨΕΜΑ 1ο

Οπου εχει αναλαβει το ΔΝΤ βυθισε την οικονομια στην υφεση.
 

§ Το ΔΝΤ από τις 20 χώρες που έχει χρηματοδοτήσει οι 13 αναπτύχθηκαν και οι 2 τώρα βρίσκονται στους G20 (Τουρκία, Βραζιλία)

Οι άλλες 7 απλά δεν εφάρμοσαν το σταθεροποιητικό πρόγραμμα (Ελλάδα πχ). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι της Αγγλίας το 1979 που μπήκε στο ΔΝΤ και εφαρμόζοντας πολιτικές απελευθέρωσης της αγοράς , γνώρισε την μεγαλύτερη ανάπτυξη της ιστορίας της.
 

ΨΕΜΑ 2ο
 

Θα μπορούσε να χρηματοδοτηθούμε από την Ρωσία.
 

§ Όχι μόνο ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε αυτό , αλά πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ρωσία είναι από τα μέλη του ΔΝΤ που έφερε αντίρρηση για το ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα , σαν να μη συμφέρουσα επένδυση. Η περίπτωση της Λευκορωσίας είναι χαρακτηριστική, ενώ βγήκε από τις αγκάλες του ΔΝΤ, στράφηκε σε δανεισμό στη Ρωσία, η οποία της δάνεισε λιγότερα με μεγαλύτερο επιτόκιο και με επαχθέστερους όρους όπως το ξεπούλημα όλων των υποδομών τους σ΄ αυτήν. Δείγμα των προθέσεων της είναι ότι αρνείται να πουλήσει πετρέλαιο επι πιστώσει στα Ελληνικά Διυλιστήρια, δηλ. σε κερδοφόρες και φερέγγυες επιχειρήσεις. Και για να δείξουμε το ανεδαφικό του παραπάνω ισχυρισμού, η Ρωσία θα μπορούσε να αγοράσει ελληνικά ομόλογα από την ελεύθερη αγορά ,απλά δεν το ΄κανε..
 

ΨΕΜΑ 3ο
 

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΑ
 

Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της πλάνης ότι αρνηθήκαμε να αναλάβει το χρέος μας η Κίνα και οι προδότες πολιτικοί μας, μας έριξαν στην μέγγενη του ΔΝΤ.
 

§ Η Κίνα όπως και η Ρωσία όπως είπαμε θα μπορούσαν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα από την ελεύθερη αγορά , χωρίς να υπάρχει διακρατική συμφωνία.
 

Δεν το έκαναν λοιπόν οι Κινέζοι αυτό , διότι πολύ απλά δεν θέλανε να ρισκάρουν τα λεφτά τους σε μία αναξιόπιστη οικονομία. Πρέπει να γνωρίζουν οι μυθοπλάστες της Ελληνικής πραγματικότητας ότι η Κίνα έχει δικό της οίκο αξιολόγησης, ο οποίος υποβαθμίζει συνεχώς την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.
 

Με λίγα λόγια , όχι δεν θέλει να μας δανείσει, αλλά συμβουλεύει και τους άλλους να μη το κάνουν. Είναι πράγματι αφελείς εκείνοι όλοι που πιστεύουν ότι η Κίνα θα αναλάμβανε το χρέος μας για να περνούν οι Ελληνες καλά, όταν από τα αποθεματικά της δεν τροφοδοτεί ανάγκες του δικούς της λαού?
 

ΨΕΜΑ 4ο
 

Οι δανειστές μας είναι στυγνοί τοκογλύφοι
 

§ Αυτοί που δανείζουν , μας δανείζουν για να κερδίσουν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Το ύψος του επιτοκίου είναι ανάλογο του ρίσκου που παίρνουν.
 

Ας δούμε λοιπόν τι αναλογία επιτοκίου –ρίσκου υπάρχει. Το επιτόκιο-ρισκο που θα έβαζαν οι αγορές για αν δανείσουν τη χώρα μας (speads) κυμαίνονταν πάνω από 20%. Δηλαδή απαγορευτικό. Το επιτόκιο δανεισμού που έλαβε η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης για το πρώτο μνημόνιο ήταν 4-5% και για το δέυτερο μνημόνιο 3.6% , όταν τα επιτόκια στην ελεύθερη αγορά έφταναν το 30%.
 

Ποιος λοιπόν είναι ο στυγνός τοκογλύφος ,όταν τα επιτόκια της Ιταλίας και της Ισπανίας κυμαίνονται στο 6-7%?
 

ΨΕΜΑ 5ο
 

Η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα με σκοπό να ελέγξει την οικονομία της και να αγοράσει τα πάντα έναντι πινακίου φακής.
 

§ Στον ισχυρισμό αυτόν θα αντιτάξω το ερώτημα , γιατί η Γερμανία δεν άφησε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να αγοράσει τα παντα φθηνότερα και χωρίς ρίσκο?
 

Γιατί τα δεκάδες δις που εκταμιεύονται από τους κρατικούς προυπολογισμούς των εταίρων μας και δη της Γερμανίας δεν επενδύονται σε ασφαλέστερα σημεία του πλανήτη (Βαλκάνια, Μεσόγειο) και επενδύονται στην Ελλάδα?
 

Στο μηχανισμό στήριξης συμμετέχουν όλες οι χώρες της ευρωζώνης. Γιατί αυτή τη πολεμική μόνο για τους Γερμανούς και όχι για τους Ολλανδούς, Φιλανδους, Κύπριους κλπ?
 

Προφανώς όλα εντάσσονται στα συμφέροντα κάθε χώρας και της ευρωζώνης γενικότερα. Κανένας δεν χαρίζει κανένας δεν θελει να χάσει. Αλλά η προσπάθεια διάσωσης της χώρας μας ευνοεί πρωτίστως εμάς και κατ΄επέκτασιν τους εταίρους μας.
 

ΨΕΜΑ 6ο
 

Η Γερμανία δανείζει την Ελλάδα για να στηρίξει τις εξαγωγές της.
 

§ Είναι τουλάχιστον αστείο να πιστεύει κάποιος ότι μία αγορά 10 εκ κατοίκων μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη μιας χώρας 80 εκ. Στο γενικό σύνολο των εξαγωγών της Γερμανίας, η Ελλάδα κατέχει το 0.7%.
 

Δηλαδή περίπου 6 δις το χρόνο όταν το έλλειμα τρεχουσών συανλλαγών είναι 34 δις.
 

Αντίστοιχα η Πορτογαλία εισάγει περίπου 8 δις από την Γερμανία και δεν αναλώνεται σε τέτοιες ανόητες κατηγορίες, όπως και η Ιρλανδία που εξάγει, αντί να εισάγει, στη Γερμανία 11 δις το χρόνο δεν σκέφτηκε κανείς να πεί ότι η Γερμανία δεν πρέπει να δανείσει την Ιρλανδία? Αρα τα προβλήματα κάθε χώρας δεν έχουν να κάνουν με τις εξαγωγές της Γερμανίας στις χώρες αυτές , αλλού είναι το πρόβλημα.
 

ΨΕΜΑ 7ο
 

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
 

§ Ο Ισχυρισμός αυτός είναι ανατρέψιμος και εντελώς μετέωρος μέσω των αριθμων.
 

Η Ελλάδα δαπανά κάθε χρόνο περίπου 2 δις ευρώ για εξοπλισμούς από τους οποίους μόνο το 20% αφορά την Γερμανία δηλαδή 400 εκ.ευρώ το χρόνο. Το ερώτημα είναι, ασχέτως αν χρειάζονται ή όχι , ότι δημουργούνται φαντάσματα και πλασματικοί εχθροί όταν οι εκροές χρημάτων από την Γερμανία στην Ελλάδα είναι πολλαπλάσια των εκροών. 


Καταγράφω ένα νούμερο από μελέτη της EYROBANK ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα μόνο μέσω επιδοτήσεων τα τελευταία 30 χρόνια είναι 203 δις, τα περισσότερα από τα οποία είναι από τις καταβολές των φορολογούμενων γερμανών πολιτών. Οι επιδοτήσεις δεν δόθηκαν στην Ελλάδα από συμπάθεια αλλά από μία διευρυμένη αντίληψη του συμφέροντος των χωρών αυτών στο πλαίσιο της ΕΕ.
 

Τώρα το πώς αξιοποιήθηκαν οι πόροι αυτοί από την Ελλάδα είναι ζήτημα άλλης ανάλυσης….
 

ΨΕΜΑ 8ο
 

Το μνημόνιο κατέστρεψε τη χώρα
 

§ Η χώρα ήταν κατεστραμμένη πριν το μνημόνιο. Τα μνημόνιο ήταν μια διακρατική συμφωνία με όρους δανεισμού. Σε γενικές προσανατολιζόταν στη μείωση των δημοσίων δαπανών, στις ιδιωτικοποιήσεις στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στην επιτάχυνση διαρθρωτικών αλλαγών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα (μείωση δημοσίων υπαλλήλων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων , κλπ)Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε ένα μνημόνιο μέσα από αντιστάσεις, απεργίες, οι οποίες μας οδήγησαν σε μη απόλυτα δραστικά μέτρα στις δημόσιες δαπάνες και στις σπατάλες του κράτους, μη ολοκλήρωση της πάταξης στην φοροδιαφυγή κτλ.
 

Όσο γινόταν αυτό, όσο διαμαρτύρονταν και κινητοποιούσαν τα αντιμνημονιακά κόμματα τον κόσμο εναντίον των μέτρων για το νοικοκύρεμα του τόπου μας, τόσο η ύφεση παγιώθηκε και χρειαστήκαμε και δεύτερο μνημόνιο πιο σκληρό .
 

Το αστείο ήταν στην όλη υπόθεση είναι ότι επί δύο χρόνια όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν να μην εφαρμοστεί το μνημόνιο , το κατάφεραν στο ακέραιο. Τώρα διαδηλώνουν ότι η εφαρμογή του έφταιγε που καταρρέει η χώρα . Είναι σε σύγχυση ή την επιδίωκαν ?
 

ΨΕΜΑ 9ο
 

Τα λεφτά τα έφαγαν οι πολιτικοί μαζί με τα καρτικοδίαιτα λαμόγια.
 

§ Σωστό , αλλά!!! Από τα 100 ευρώ που δαπανά το ελληνικό κράτος το 70% πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις, το 20% σε τοκοχρεολύσια και ένα 10% σε δραστηριότητες δημοσίων επενδύσεων.
 

Σε αυτό το 10% κρύβεται η διαπλοκή και το πάρτυ με τις μίζες ημετέρων. Αν όμως το αναλύσεις λογιστικά στο σύνολο των δαπανών , η διαφθορά δεν ξεπερνά το 1.5% και σε καμμία περίπτωση δεν αντιστοιχει στο δημόσιο χρεώς των 360δις. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο ότι δαπανούσαμε κάθε χ΄ρονο 30 δις πααπάνω από αυτό που παράγαμε. Κάθε ευρώ που έμπαινε στη χώρα έβγαινε με την αγορά εισαγόμενων προιόντων. Αν μας χάριζε κάποιος ολόκληρο το χρέος σε 10 χρόνια θα βρισκόμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.
 

ΨΕΜΑ 10ο
 

ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ αντί μνημόνιο2
 

Το μνημόνιο 2 φέρνει ύφεση και εξασφαλίζει τους δανειστές.
 

§ Ο.Κ. ότι πείτε. Η χρεοκοπία και αυτή εξ ΄ορισμού θα φέρει ύφεση. Αρα τι διαλέγουμε? Με το μνημόνιο 2 η χώρα μπαίνει σε μακροχρόνια ύφεση μένοντας όμως στην Ευρώπη., στο ευρώ, και με πληθωρισμό 2.5%.
 

Αν όμως χρεοκοπήσει , η χώρα βγαίνει από το ευρώ χωρίς ρευστότητα με αλλαγή νομίσματος και με πληθωρισμό άνω του 20%. Και εγώ ρωτώ, σε ποια από τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης? Το να κατηγορούμε κάτι δεν σημαίνει ότι η άλλη επιλογή είναι καλύτερη.
 

ΨΕΜΑ 11ο
 

Να πάμε στη δραχμή και να αναπτυχθούμε μόνοι μας.
 

§ Η προοπτική της δραχμής δεν μας κάνει ανεξάρτητους από τους πιστωτές μας αλλά εξαρτημένους για πολλά χρόνια από την φτώχια. Φαντάζει εφιαλτικό οι καταθέσεις όλων μας να μετατραπούν σε δραχμές ου με την ιλιγγιώδη αύξηση του πληθωρισμού θα εκμηδενισθούν, το δημόσιο χρέος θα πολλαπλασιασθεί , τα στεγαστικά δάνεια θα είναι αδύνατον να αποπληρωθούν , η ακρίβεια και η ανεργία και οι ελλείψεις σε βασικά προϊόντα επιβίωσης, θα πυροδοτήσουν τεράστια κοινωνικά προβλήματα, (εγκληματικότητα, πορνεία, παραοικονομία, κ.α) για το λόγο αυτό η μόνη λύση είναι η ασπίδα του ευρώ , να μας δώσει την δυνατότητα να ε΄χουμε την απαιτούμενη οικονομική σύγκλιση με τις εύρωστες χώρες της ευρωζώνης.
 

ΨΕΜΑ 12ο
 

Το χρέος είναι απεχθές και να μην το πληρώσουμε.
 

§ Απεχθές λέγεται το χρέος που δημιουργείται από απολυταρχικά καθεστώτα , όταν ο εκάστοτε δικτάτορας λαμβάνει δάνειο για δικό του πρόσοδο και δεν φθα΄νει ποτέ στον λαό. Στην περίπτωση μας όμως είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, διότι τα δάνεια χορηγήθηκαν για επιδοματική πολιτική, διορισμούς, συντάξεις και κατασπαταλήθηκαν σε διάφορες δαπάνες του κράτους. Αρα η άποψη του δεν πληρώνω χαρακτηρίζεται από λαϊκίστικη έως δολίως παραπληροφόρηση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις