2 Μαΐ 2014

Η Απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Α.Σαμαρά και το Όσκαρ σκηνοθεσίας...!Η απολαυστική ιστορία του 13χρονου κολυμβητή που απένειμε χρυσό μετάλλιο στον πρωθυπουργό.

Η πιο απολαυστική πρωτομαγιά για τους πολίτες αυτής της ταλαίπωρες χώρας είναι η φετινή… με εντολή Σαμαρά. Ποτέ, άλλοτε, στο παρελθόν, δεν υπήρξε πρωτομαγιά με τέτοιο και τόσο γέλιο, ώστε οι άνθρωποι, στην Ελλάδα, να μπορέσουν να ξεχάσουν, για λίγο, τα βάσανά τους και να διασκεδάσουν. Παλαιότερα, στην περιοχή της Αθήνας, ανήμερα και παραμονή της Πρωτομαγιάς, οι κάτοικοι διασκέδαζαν στις εκδηλώσεις της Ν. Φιλαδέλφειας με τα καλαμπούρια του Γιάννη Μπουρνέλη. Σήμερα, τη διασκέδαση των Αθηναίων, αλλά, χάρη και στα σύγχρονα επικοινωνιακά μέσα και των άλλων Ελλήνων (διότι, ως γνωστόν, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα) ανέλαβε το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ανακήρυξε πρωταγωνιστή τον Αντώνη Σαμαρά.

Το έθιμο (της Ν. Φιλαδέλφειας, να ξεκινάει η γιορτή την παραμονή) τηρήθηκε και φέτος. Χθες, λοιπόν, ένας 13χρονος, επίδοξος πρωταθλητής της κολύμβησης, βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου, ο προερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, πρωθυπουργός θα έκανε μια ομιλία.

Όπως γίνεται πάντα, με κάθε 13χρονο που πλησιάζει τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας, ο συγκεκριμένος 13χρονος, πλησίασε χωρίς να τον εμποδίσει κανένας, και πλησίασε τον πρωθυπουργό, στον οποίο είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ και… του απένειμε χρυσό μετάλλιο.

Εκεί που γινόταν η απονομή, νάσου και ξεπετάγονται από το πουθενά τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτογράφοι , για να αποθανατίσουν τη σκηνή. Κανένας δεν γνωρίζει πως βρέθηκαν, ξαφνικά, όλοι αυτοί και χωρίς να τους εμποδίσει κανένας , μπροστά σε μια ιδιωτική στιγμή. Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι ήταν προσκεκλημένοι του 13χρονου, προκειμένου να αποθανατίσουν τη σκηνή, για να έχει να τη δείχνει στα εγγόνια του. Και, όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός δεν χαλάει ποτέ χατίρι σε 13χρονους.

Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε ευγενικά την απονομή, αλλά χάρη στην επιμονή του 13χρονου και κυρίως, χάρη στη φράση του πατέρα του μικρού, (που επίσης όπως όλοι οι πατεράδες όλων των 13χρονων, πλησίασε και εκείνος τον κ. Σαμαρά ανενόχλητος) που είπε στον πρωθυπουργό «δεν πειράζει, το παιδί θα κερδίσει και άλλα χρυσά μετάλλια» , ενέδωσε και… παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο.

Τι ήταν, όμως αυτό το χρυσό μετάλλιο και γιατί… απονεμήθηκε στον πρωθυπουργό; Λίγοι ήταν οι τυχεροί, που παρακολούθησαν χθες στα τηλεοπτικά δελτία την απονομή μεταλλίου στον πρωθυπουργό και σήμερα το πρωί παρακολούθησαν τον vimafm που αναφέρθηκε στο γεγονός, με τον Β. Χιώτη να τηρεί αποστάσεις από τις «τυχαίες» δημοσιοποιήσεις ιδιωτικών στιγμών και το Νότη Παπαδόπουλο να θεωρεί καλώς καμωμένο ότι έχει σχέση με τον Αντ. Σαμαρά.

Εκεί πληροφορήθηκε περισσότερος κόσμος τα «πως» και τα «γιατί» της απονομής του χρυσού μεταλλίου στον πρωθυπουργό.

Πριν από λίγες ημέρες ο 13χρονος βρέθηκε, τυχαία προφανώς, σε ταβέρνα στην οποία, κατά σύμπτωση επίσης, βρισκόταν και ο κ. Σαμαράς με την παρέα του. Με περισσό θάρρος ο 13χρονος και χωρίς, βέβαια, να ρωτήσει τους γονείς του, έφυγε από το τραπέζι που καθόταν και κατευθύνθηκε στο πρωθυπουργικό τραπέζι, για να εκφράσει το παράπονό του, όπως έχει τη δυνατότητα να κάνει κάθε Έλληνας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 13χρονος, παραπονέθηκε στον κ. Σαμαρά ότι δεν μπορεί, κολυμβητής ων, να προπονείται, διότι η πισίνα, δίπλα στο Ζάππειο (στο άκουσμα του Ζαππείου ο πρωθυπουργός συγκινήθηκε, δικαιολογημένα) στην οποία προπονείται, δεν έχει ζεστό νερό και δεν μπορεί να προπονηθεί και αναγκάζεται να πηγαίνει στην άλλη άκρη του κόσμου, στα Ιλίσια, για μα προπονείται.

Ύστερα από τη διπλή συγκίνηση (αυτή της δυσκολίας του παιδιού να προπονηθεί και της ανάμνησης του Ζαππείου) ο πρωθυπουργός είπε στο παιδί ότι το πρόβλημα θα λυθεί και εκείνο έφυγε ευχαριστημένο. Να σημειωθεί ότι σε αυτή, την πρώτη, συνάντηση πρωθυπουργού-13χρονου, ο δεύτερος παρέλειψε να ειδοποιήσει κανάλια και φωτογράφους, αλλά και εκείνοι δεν το κατάλαβαν από μόνοι τους, ώστε να αποθανατίσουν τη σκηνή.

Χθες, λοιπόν, ο 13χρονος κολυμβητής έσπευσε να συναντήσει τον πρωθυπουργό-ευεργέτη του, στο Μέγαρο Μουσικής όπως και έγινε και τον συνάντησε εύκολα, όπως κάθε 13χρονος μπορεί να συναντήσει εύκολα τον πρωθυπουργό και του απένειμε το χρυσό μετάλλιο που είχε κερδίσει, σύμφωνα με τον Β. Χιώτη, σε αγώνες στην πισίνα, η οποία πλέον όχι μόνο θερμαινόταν για την προπόνηση, αλλά έγιναν και αγώνες στους οποίους ο μικρός κέρδισε χρυσό μετάλλιο, το οποίο, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, χάρισε στον κ. Σαμαρά.

Και εκεί που Χιώτης, Παπαδόπουλος και Παπαχρήστος πίστεψαν ότι το θέμα είχε τελειώσει, συνέβη το αναπάντεχο. Για κακή τύχη του επικοινωνιακού θιάσου του Μεγάρου Μαξίμου, την εκπομπή του Χιώτη παρακολουθούσε η ακροάτρια κ. Μαρία, που μένει κοντά στο κολυμβητήριο και έχει γιό ο οποίος επίσης, λόγω του προβλήματος με το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο δίπλα στο Ζάππειο, πηγαίνει και αυτός για προπόνηση στα σύνορα Αθήνας-Ζωγράφου για να προπονείται. Η κ. Μαρία, όπως εξομολογήθηκε στον αέρα του σταθμού, δεν είχε πάρει χαμπάρι ότι το πρόβλημα στην πισίνα είχε αποκατασταθεί και ότι τζάμπα έστελνε τον γιό της στα Ιλίσια. Γι αυτό και ως εκπρόσωπος του ασθενούς φύλου, έστειλε τον άντρα της να κάνει αυτοψία.

Επιστρέφων στο σπίτι, ο ταλαίπωρος σύζυγος (σήμερα ανέβηκε και η θερμοκρασία) ενημέρωσε την αδημονούσα μητέρα και εκείνη, με τη σειρά της τον σταθμό και τους ακροατές του, ότι η πισίνα… ήταν άδεια, δεν είχε νερό και τα πλακάκια ήταν εντελώς στεγνά και, ίσως, είχαν αρχίσει να χορταριάζουν. Όπως εξήγησε η κ. Μαρία, το πρόβλημα της πισίνας δεν ήταν (μόνο) το πετρέλαιο, διότι και πετρέλαιο να είχαν δεν θα μπορούσαν να θερμάνουν την πισίνα, αφού το μεγάλο πρόβλημα είναι η διαρροή νερού και όχι η θέρμανση. Τι να θερμάνουν, δηλαδή; Το νερό που δεν μπορούσε να σταθεί στην πισίνα;

Αν από το περιστατικό αυτό γεννάται απορία για το πώς 13χρονος, με την πισίνα στεγνή, κατόρθωσε να προπονείται, να αγωνίζεται και να κερδίζει μετάλλιο και μάλιστα χρυσό, για να μπορεί, στη συνέχεια, να το χαρίζει στον πρωθυπουργό, η απάντηση είναι απλή: όλα γίνονται «με εντολή Σαμαρά».

Γι αυτό και θεωρούνται κακεντρεχείς όσοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι μακράν το χειρότερο επικοινωνιακό στήσιμο, ακόμα και από εκείνο του Κώστα Σημίτη που επικοινωνούσε δήθεν με ασφαλισμένη του ΙΚΑ και της έκλεινε ραντεβού στα ιατρεία του Ιδρύματος, ενώ επρόκειτο για πατενταρισμένη Πασόκα που τηλεφωνούσε από το διπλανό γραφείο. Αυτό που, χωρίς αμφιβολία, θεωρείται βέβαιο, είναι ότι σήμερα, το Μέγαρο Μαξίμου διαθέτει πολύ καλύτερους σεναριογράφους και σκηνοθέτες από εκείνους που διέθετε επί (τσιγκούνη) Σημίτη.

Αλλά, όχι. Το θέμα δεν τελείωσε εδώ. Ο Β. Χιώτης, που είναι ρεπόρτερ, μυρίστηκε θέμα και έστειλε δημοσιογραφικό συνεργείο στην πισίνα για να δει τι συμβαίνει. Η ανταπόκριση των δημοσιογράφων, από την πισίνα, ήταν ότι υπήρχε ερημιά και ότι είχαν ανοίξει οι κρουνοί και η πισίνα είχε αρχίσει να γεμίζει, παρά τις διαρροές. Οι δημοσιογράφοι δεν έβλεπαν κανέναν άνθρωπο.

Σύμφωνα με την εξήγηση του Β. Χιώτη, ύστερα από όσα είχαν λεχθεί στο σταθμό, όλα τα κανάλια ετοίμαζαν συνεργεία να τα στείλουν στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο για να πάρουν εικόνες από την άδεια πισίνα, η οποία, δήθεν, θερμαίνεται. Και οι σκηνοθέτες της ταινίας «το κάλπικο χρυσό μετάλλιο» έδωσαν εντολή να γεμίσει η πισίνα, για να είναι καλά τα πλάνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις