27 Μαρ 2010

Ένα μοναδικό κείμενο (αναδημοσίευση)


 

Αγανάκτηση στους χώρους της εκκλησίας για το χαράτσι της κυβέρνησης στην εκκλησιαστική περιουσία. Αν ήταν εν ζωή ο Χριστόδουλος θα μάζευε ήδη υπογραφές.

Είναι αλήθεια ότι αυτό το 20% αλλάζει πολλά πράγματα για την εκκλησία. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:
Ο ακατονόμαστος, δηλαδή ο “666″ γίνεται με την αφαίρεση του 20%…. “532,8″.

Το “τριώδιο” γίνεται μέχρι το 2012… διώδιο και κάτι ψηλά.

Τα 12 ευαγγέλια θα μειωθούν σε 9,6. Δηλαδή σε 10 και θα αφαιρεθούν σελίδες από την “Αποκάλυψη του Ιωάννη”. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.

Δεν περικόπτεται η “Αγία Τριάδα” διότι είναι ομοούσια και αδιαίρετη.

Οι 10 εντολές γίνονται 8. Φαβορί για την αφαίρεση είναι το “ου κλέψεις” και το “ου μοιχεύσεις”.

Για τους 3 μάγους με τα δώρα των Χριστουγέννων θα αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος αν θα περικοπούν “θέσεις εργασίας” ή θα πάνε στον στάβλο με άδεια χέρια.

Σε ό,τι αφορά την Παλαιά Διαθήκη υπάρχει ένα πρόβλημα στη Γένεση. Διότι αν ο άνθρωπος γεννηθεί την 5η μέρα κατά τας γραφάς, υπάρχουν όλοι οι κίνδυνοι του πρόωρου τοκετού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει καμία περικοπή και στους “3 μεγίστους φωστήρες της τρισηλίου θεότητος” διότι θα τεθεί εν αμφιβόλω η αργία των εκπαιδευτικών στις 30 Ιανουαρίου. Όπερ άτοπον.

Κατά την τέλεση των μυστηρίων (γάμοι, ευχέλαια, βαφτίσια) θεωρώ ότι δεν θα περικόψουν τις εισπράξεις αλλά… τα αναγιγνωσκόμενα κείμενα.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει την πληροφορία ότι ο δίσκος τις Κυριακές θα συνοδεύεται από ταμειακή μηχανή.

Εν κατακλείδι, καλό το 20% που επιβλήθηκε στα έσοδα της εκκλησίας, αλλά μόνο αν έμπαινε και ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας θα βλέπαμε τι θα πει… οργισμένα ράσα.
Αντιθέτως με όλα τα ανωτέρω, για το ποίμνιο της εκκλησίας η νηστεία της Σαρακοστής, όχι μόνο δεν περικόπτεται, αλλά από 40 μέρες γίνεται πλέον… νηστεία επ’ αόριστον.
Σώσον κύριε τον λαόν σου…

Πηγή: gaios.wordpress.com - Ο Αντίχριστος και η οικονομική κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις