2 Μαΐ 2014

Δημοσκοπικός οργασμός στην Κεντρική Μακεδονία!



Η κατάσταση στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδόνιας,έχει κάνει τους δημοσκόπους να σκίζουν τα πτυχία τους!

Ένα απόλυτο μπέρδεμα φαίνεται ότι κυριαρχεί σχετικά με τα δεδομένα,όπως αυτά διαμοφώνονται ,εν όψει των εκλογών στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η κατάσταση αλλάζει καθημερινά και αυτό αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στα σκαμπανεβάσματα τωνποσοστών, από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, ακόμη κι αν αυτές διεξάγονται την ίδια χρονική περίοδο και σε εξίσου αξιόπιστα δείγματα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας φαίνεται να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη και του Μάρκου Μπόλαρη.Ωστόσο ενώ στην αρχή της προεκλογικής περιόδου ο κόουτς έδειχνε να έχει μια διαφορά ασφαλείας από τον τρίτο και ένιωθε σίγουρος για την είσοδό του στον δεύτερο γύρο,τώρα πλέον δείχνει να ξεκινάει από σχεδόν την ίδια αφετηρία για τον αγώνα αυτό,με τον Σερραίο συνυποψήφιό του. Σε όλες πλέον τις δημοσκοπήσεις οι διαφορές τους κυμαίνονται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Από κοντά παρακολουθεί την παραπάνω τριάδα παρακολουθεί και ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την βουλευτή Κιλκίς Δέσποινα Χαραλαμπίδου με λιγότερες πιθανότητες αλλά όχι εντελώς εκτός παιχνιδιού.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι φαίνεται ότι κατεβαίνουν απλώς για να μετρήσουν δυνάμεις και κάθε εκλογή συμβούλου από την παράταξή τους θα θεωρηθεί επιτυχία.

Για να συνοψίσουμε,με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και πάντα με επιφύλαξη,γιατί η κατάσταση αλλάζει από μέρα σε μέρα,τις περισσότερες πιθανότητες για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο,αυτή τη στιγμή τις έχει ο Απ. Τζτικώστας και τις λιγότερες η Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Μοιρασμένες φαίνεται να είναι οι πιθανότητες για τον ανεξάρτητο Μάρκο Μπόλαρη και τον υποψήφιο της Ν.Δ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Βέβαια τα πάντα μπορούν να συμβούν,γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Απ. Τζτζικώστας ξεκίνησε με μεγάλα ποσοστά τα οποία κουβαλούσε ως "προίκα",ως ο εν ενεργεία περιφερειάρχης. Η "προίκα" αυτή ξοδεύεται όσο περνάει ο καιρός.

Μένουν 16 δραματικές ημέρες μέχρι την ετυμηγορία της κάλπης και ίσως να δούμε μια πρωτόγνωρα μεγάλη εώς επική μάχη,μεταξύ τριών ή ακόμα και τεσσάρων διεκδικητών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις