5 Φεβ 2010

Δήλωση Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία


Δελτίο Τύπου                                             05/02/2010

Η Υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον Καθηγητή Greg Connοlly, της  Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντή του προγράμματος Έρευνας για τον έλεγχο του καπνίσματος και τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Τριχόπουλο, Παναγιώτη Μπεχράκη και Γιάννη Τούντα, δήλωσε:
«Το κάπνισμα είναι ένας αδιαμφισβήτητος εχθρός. Χωρίς «ίσως» , χωρίς «αλλά», χωρίς «θα δούμε». Χωρίς να το μεταθέτουμε στο αύριο. Καταστρέφει ζωές, σκοτώνει ανθρώπους, διαλύει σε πολλές χώρες τα εθνικά συστήματα υγείας. Κυρίως επηρεάζει τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά. Το Υπουργείο Παιδείας  αναλαμβάνει εκστρατεία σε συνεργασία με το Harvard και με ελληνικά πανεπιστήμια γιατί σε αυτή ακριβώς την ηλικία των 13,14,15 χρονών μπορούμε να προλάβουμε το κάπνισμα. Ξέρουμε όλοι ότι η καταστολή είναι πάντοτε το δεύτερο και λιγότερο αποτελεσματικό μέτρο.
Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Πρόληψη σημαίνει σχολείο, σημαίνει αγωγή υγείας».

1 σχόλιο:

apneagr είπε...

Πέρασα να αφήσω και εγώ ένα σχόλιο στο blog σου ανταποδίδοντας το σχόλιο σου στο δικό μας και ελπίζοντας κάποτε να εξαργυρώσεις τους κόπους σου... στις σπουδές εννοώ (για να μην παρεξηγηθούμε).

Η γυναίκα του καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια αλλά να φαίνεται κιόλας

apneagr

Δημοφιλείς αναρτήσεις