5 Σεπ 2010

Ο Μάρκος Μπόλαρης υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ο ΥΦΟΙΑΝ κ. Μάρκος Μπόλαρης θα είναι τελικά ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Ένας πολιτικός της νέας γενιάς,με σηματική διαδρομή,ωστόσο,στα κοινά και στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΑΓΏΝΑ!!!

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Μάρκος Μπόλαρης

Γεννήθηκα στα Σέρρας το 1958 και, μετά τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση), ασχολήθηκα με τη δικηγορία.

Δημιούργησα οικογένεια με την συμβολαιογράφο Κυριακή Τζαμπαζίδου, με την οποία ευτύχησα να έχω έξι παιδιά: την Δέσποινα, τον Ηλία, τον Ιωάννη-Πρόδρομο, την Ζηνοβία, την Αναστασία και την Άννα .

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες


Ο Σερραϊκός λαός με τίμησε με την ψήφο του, αναδεικνύοντάς με βουλευτή το 2004 και το 2007. Την εντολή αυτή τίμησα με έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα: μόνιμα ανάμεσαστους πρώτους δέκα βουλευτές σε ερωτήσεις.

Κατέθεσα 772 ερωτήσεις στην περίοδο 2004 – 2007 και 761 στην περίοδο 2007 – 2009.

Αντίστοιχα πραγματοποίησα 37 ομιλίες στην Ολομέλεια και 79 σε Επιτροπές του Κοινοβουλίου κατά την τελευταία σύνοδο της Βουλής.


Στην ίδια σύνοδο δραστηριοποιήθηκα στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Αποδήμου Ελληνισμού, καθώς και στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπέςγια τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στις υποθέσεις Βατοπεδίου και Παυλίδη.

Μετείχα ενεργά στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας και στις Επιτροπές Φιλίας με τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και Βουλγαρίας.

Η εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ οδήγησε στην εκλογή μου ως Εισηγητή του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας για την Παιδεία.

Εισηγήθηκα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σειρά σημαντικών νομοθετημάτων, όπως «Θέματα προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλες διατάξεις» (Ν. 3687/2008), «Ίδρυση και λειτουργία κολλεγίων και άλλες διατάξεις» (Ν. 3696/2008) και «Ρύθμιση θεμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» (Αύγουστος 2009).

Ο ορισμός μου από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Α. Παπανδρέου ως Πολιτικού Εκπροσώπου του Κινήματος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και η συμμετοχή μου στον Επιτελικό Κύκλο «Κράτος – Πολίτης – Αυτοδιοίκηση» σηματοδότησε νέες, υψηλότερες ευθύνες.

Συμμετέχω στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις 14 Οκτωβρίου 2009 καθώς ο Πρόεδρος Γιώργος Α.Παπανδρέου με όρισε Υφυπουργό στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη .Υπουργός ορίστηκε η κ.Λούκα Κατσέλη και Υφυπουργός με έδρα την Αθήνα ο κ.Σταύρος Αρναουτάκης.

ΠΗΓΗ: bolaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις