4 Νοε 2009

Ετσι μπράβο, να πληρώσουν και οι έχοντες...



Από το σημερινό κύριο θέμα της "Ελευθεροτυπίας": ας φωνασκούν οι τραπεζίτες και τα επιμελητήρια. Μέχρι τώρα πλήρωνε ο κοσμάκης. Τώρα ήρθε η σειρά τους. Εξάλλου, επιχειρήσεις αυτές ήξεραν να πληρώνουν τα στελέχη τους με υπέρογκες αμοιβές και μπόνους. Ας δώσουν τώρα κάτι και στο κράτος, για να μπορέσει να κάνει κοινωνική πολιτική.

arate pylas

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μα πόσο βλάκας είσαι!!!!
πασοκ...τι περιμένεις...

Unknown είπε...

Εγώ μπορεί να είμαι βλάκας,αλλά εσύ σίγουρα είσαι δειλός,αφου δεν αποκαλύπτεις την ταυτότητά σου...
αντε γεια...

Albus Genius είπε...

Τι να πούμε και δημοσιεύθηκε και ο πίνακας: ΟΠΑΠ 97.350.000, Εθνική 62.110.000, Cosmote 52.250.000, OTE 43.450.000, Τράπεζα Ελλάδος 21.308.000, ΔΕΠΑ 10.660.000,
Είναι κρυπτοκρατικές επιχειρήσεις αν δε δούμε και τις υπόλοιπες από τα στοιχεία ισολογισμού θα παρατηρήσουμε και άλλες τέτοιες συνδέσεις. Σε ποιόν θα καταλήξουν όλα αυτά;

΄Οσο για το νομοσχέδιο αναφέρει π.χ. ποιοι είναι οι δικαιούχοι:

Λέει : Δικαιούχοι του επιδόματος είναι:
Α) Φορολογούμενοι, οι οποίοι κατά το οικονομικό έτος 2009, βαρύνονταν φορολογικά από ένα τουλάχιστον πρόσωπο των περιπτώσεων β,γ,δ,ε, και η, του άρθρου 7 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 2238/1994 ΦΕΚ Α΄ 151), εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει κατά ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) στις κατηγορίες Ε΄ και ΣΤ΄ (εισόδημα από μισθωτή εργασία ή και αγροτικές εκμεταλλεύσεις) του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και δεν υπερβαίνει τα ποσά που ορίζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Παραπέμπει λοιπόν στο άρθρο 7- για διάβασέ το- το άρθρο 7 ν.2283/1994 ΦΕΚ Α΄151,αναφέρεται σε δραχμές δεν αναφέρει ούτε εάν έχει τροποποιηθεί ,δες το κάνει καλό. Η τροποποίηση δεν μπορεί να γίνει από μας το τροποποιεί η εφορία. Αφού το ξέραν γιατί δεν το αναφέρουν στο νόμο και να προσδιορίσουν το εισόδημα με βάση το 2007. Επίσης η παράγραφος γ αναφέρεται για τα ενήλικα άγαμα τέκνα που παρακολουθούν δημόσια μεταλυκειακά προπαρασκευαστικά κέντρα.Υπάρχουν τώρα τέτοια κέντρα; Δεν υπάρχουν. Γιατί δεν έβαλαν ένα ΚΕΚ η εργαστήρι ελευθέρων σπουδών έως τα 19 και τι νόημα έχει η παραπομπή στο άρθρο αυτό με δραχμές και άλλα τραγελαφικά. Είναι σοβαρό αυτό; Και εάν έχει τροποποιηθεί στη δημόσια διαβούλευση γιατί δεν έδινε την τροποποίηση. Για να διαβουλευτούμε πώς;

Άρθρο 7
Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους
φορολογούμενους
1. Θεωρείται ότι βαρύνουν το φορολογούμενο:
α) ο ή η σύζυγος που δεν έχει φορολογούμενο εισόδημα.
β) Τα ανήλικα άγαμα τέκνα.
γ) Τα ενήλικα άγαμα τέκνα τα οποία δεν έχουν υπερβεί το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και απουσιάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές ή σχολεία του εσωτερικού ή του εξωτερικού και εκείνα τα οποία δεν έχουν υπερβεί το δέκατο ένατο έτος της ηλικίας τους και παρακολουθούν δημόσια μεταλυκειακά προπαρασκευαστικά κέντρα.
δ) Τα άγαμα τέκνα τα οποία δεν υπάγονται στην προηγούμενη περίπτωση, εφόσον υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.
ε) Τα τέκνα που είναι άγαμα ή διαζευγμένα ή τελούν σε κατάσταση χηρείας, εφόσον παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία.
στ) Οι ανιόντες και των δύο συζύγων.
ζ) Οι αδελφοί και οι αδελφές και των δύο συζύγων που είναι άγαμοι ή διαζευγμένοι ή τελούν σε κατάσταση χηρείας, εφόσον παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία.
η) Οι ανήλικοι ορφανοί από πατέρα και μητέρα, συγγενείς μέχρι τον τρίτο βαθμό οποιουδήποτε από τους συζύγους.
2. Τα πρόσωπα, που αναφέρονται στις περιπτώσεις β’ έως η. της προηγούμενης παραγράφου, θεωρείται ότι βαρύνουν το φορολογούμενο εφόσον συνοικούν με αυτόν και το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) δραχμών ή το ποσό των
εξακοσίων χιλιάδων (600.000) δραχμών αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία. Τα εισοδήματα των ανήλικων τέκνων, που κατά τις διατάξεις του άρθρου 5 προστίθενται στο συνολικό εισόδημα του γονέα, δεν λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.

Δεν γράφω άλλα, αλλά κάθε άνθρωπος ειλικρινής μπορεί να τα δεί μόνο που θέλει ψάξιμο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις