21 Μαΐ 2010

Επιστολή επιτυχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Μέρος Ά

Την προσφυγή στα δικαστήρια των 376 διοριστέων του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του Υπ. Οικονομικών, με αιτήσεις ακυρώσεως, έχουν προκαλέσει τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης περί αναστολής προσλήψεων για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Επιτυχόντες σε έναν αδιάβλητο, αξιοκρατικό και γραπτό διαγωνισμό μέσω της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής προσλήψεων, του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, είναι πλέον όμηροι του νόμου της εισοδηματικής πολιτικής.

Τον Δεκέμβριο του 2009 κλήθηκαν από τις αντίστοιχες διευθύνσεις του Υπ. Οικονομικών να καταθέσουν υγειονομικές εξετάσεις και τα απαραίτητα έντυπα για τον διορισμό τους, το οποίο και έπραξαν άμεσα. Οι επιστολές αφορούσαν τις κατηγορίες Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ τον Φεβρουάριο εκδόθηκαν και τα οριστικά αποτελέσματα των διοριστέων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Οι υπεύθυνοι των διευθύνσεων προσωπικού διαβεβαίωναν ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα ήταν στις θέσεις τους λόγω των τεράστιων κενών που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στις εφορίες, τα τελωνεία και το γενικό λογιστήριο του κράτους. Το πρόγραμμα σταθερότητας το οποίο κατατέθηκε και εγκρίθηκε από την ευρωπαϊκή ένωση, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση των παραπάνω φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους πράγμα το οποίο δεν είναι δυνατόν με βάση την υπάρχουσα κατάσταση όπως φαίνεται και από τις εισπράξεις του ΦΠΑ για το μήνα Μάρτιο.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Μάιο του 2010 θα έχουν παραιτηθεί σύμφωνα με πληροφορίες από συνδικαλιστικούς κλάδους τουλάχιστον 700 τελωνειακοί υπάλληλοι λόγω συνταξιοδότησης, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των εν ενεργεία τελωνειακών στις 2500 αντί 3200 που ήταν μέχρι τέλος του χρόνου. Μάλιστα σε έγγραφο του ίδιου του υπουργείου παρουσιάζονται τα κενά των τελωνείων της χώρας που ανέρχονται σε 762 (17-3-2010 και Αρ. Πρωτ. Δ3Α/5011525/ΕΞ). Τα οργανικά κενά των εφοριών ανέρχονται σε 5500 και η ίδια κατάσταση συναντάται και στο γενικό λογιστήριο του κράτους, όπου υπάρχουν υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου οι οποίες έχουν μείνει μονάχα με τον προϊστάμενο και έναν υπάλληλο.

Παρά τα τεράστια αυτά κενά σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα της εθνικής μας οικονομίας η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών παραβιάζοντας τα δικαιώματα των διοριστέων αυτών, οριοθετεί τον διορισμό του μέχρι τις 31/12/2013 πράγμα το οποίο θέτει σε κίνδυνο την αποδοτικότητα των μηχανισμών του κράτους αλλά και του προγράμματος σταθερότητας.

Από την άλλη πλευρά, από την 1/1 του 2010 μέχρι και τις 7 Απριλίου έχουν εκδοθεί ΦΕΚ τοποθετήσεων για περισσότερα από 941 άτομα σε διάφορους φορείς σε κενές οργανικές θέσεις, ενώ ακόμη και μετά το νόμο περί παγώματος των προσλήψεων αξίζει να σημειωθεί ότι προσελήφθησαν 232 υπάλληλοι στη Βουλή οι οποίοι είναι εκτός των διαδικασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και συγκεκριμένα ακόμη και εκτός ελέγχου των οριστικών αποτελεσμάτων. Να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, ότι δεν υπάρχει καμία λογική στην αναστολή της δικής μας τοποθέτησης, διότι ο μεγάλος ασθενής στη χώρα είναι η οικονομία

ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις