21 Μαΐ 2010

Επιστολή επιτυχόντων διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Μέρος Β

Από τους παραπάνω διοριστέους αναμένεται να ακολουθήσει σειρά από αγωγές διεκδίκησης χρηματικών ποσών έναντι του ελληνικού δημοσίου για βλάβη που έχουν υποστεί λόγω των μέτρων της κυβέρνησης μιας και πολλοί από τους διοριστέους ανήκουν στην κατηγορία ανθρώπων που εργαζόντουσαν ήδη στον δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (για τους οποίους η διακοπή της μισθοδοσίας είναι χρονοβόρα) αλλά και στον ιδιωτικό, ως υπάλληλοι και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι παραιτήθηκαν ώστε να μπορέσουν να βρίσκονται στις θέσεις των νέων υπηρεσιών τους. Αυτό αποφασίστηκε στις δυο πανελλαδικές συνελεύσεις στις 6 Μαρτίου και στις 28 Μαρτίου του 2010 που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Αθήνας και σε συναντήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης από διοριστέους όλων των κατηγοριών όπου τέθηκε το πρόβλημά τους και αποφασίστηκε στους επόμενους μήνες να ξεκινήσουν ομαδικές και ατομικές αγωγές. Σύμφωνα με τους εργατολόγους, θεωρείται δεδομένη η δικαίωση τους. Αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν να τους αποζημιώσουν, χωρίς να έχουν εργαστεί, για όλο το διάστημα που παραμένουν σε αναστολή.

Η πλειοψηφία των διοριστέων διορίζονται σε διαφορετική πόλη από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, αρκετοί νοίκιασαν σπίτια σε άλλες πόλεις, μετακόμισαν και τακτοποίησαν τα πράγματά τους εκεί, παρήγγειλαν και χρεώθηκαν για την αγορά σπιτιών, αυτοκινήτων και πολλοί πλέον γονείς μη γνωρίζοντας τον χρόνο τοποθέτησής τους εκφράζουν από τώρα την απορία και την αγωνία τους για την πόλη που θα πρέπει να εγγράψουν τα παιδία τους την επόμενη σχολική χρονιά. Πολλοί από αυτούς εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους διότι είναι πλέον αδύνατη η εύρεση εργασίας από αυτούς διότι τα ονόματά τους υπάρχουν στα ΦΕΚ διοριστέων από τον Νοέμβριο και όποια προσπάθεια έχει γίνει ανεύρεσης εργασίας προσκρούει στο γεγονός ότι οι νέοι εργοδότες τους με μια απλή αναζήτηση στο ιντερνέτ διαπιστώνουν ότι είναι διοριστέοι. Επίσης στο σύνολο των επαρχιακών πόλεων όπου ο κύκλος είναι μικρός είναι γνωστό σε πολλούς ο διορισμός τους αλλά ταυτόχρονα και η αναζήτηση του προηγούμενου εργοδότη για την αιτία παραίτησης οδηγεί σε αποκλεισμό των ανθρώπων αυτών από την αγορά εργασίας.

«Το υπουργείο μου έστειλε επιστολή την 1/12/2009, για να καταθέσω τα δικαιολογητικά, ώστε να αναλάβω υπηρεσία. Παραιτήθηκα από την Αγροτική Τράπεζα, (ως όφειλα), στην οποία είχα διοριστεί με το γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 2004 (υπέβαλα την παραίτηση μου στις 11/1/2010) αφού με είχαν διαβεβαιώσει από το υπουργείο ότι το αργότερο μέχρι το Πάσχα, θα έχω αναλάβει υπηρεσία. Όφειλα να πράξω έτσι, διότι ήμουνα διορισμένη σε κατάστημα της ΑΤΕ στην επαρχία και θα έπρεπε να μετακομίσω στον Πειραιά (τόπος διορισμού), όπου νοίκιασα χώρο και τα έξοδα του ενοικίου ήδη τρέχουν. Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργη, δεν δικαιούμαι επίδομα ανεργίας, η εύρεση εργασίας με τα σημερινά δεδομένα και τη γνωστοποίηση του διορισμού μου, είναι αδύνατη.» Χ.Α. (ΤΕ Εφοριακών).
«Με την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, που μου ζητήθηκαν, στις 07/12/2009 και μετά από τις συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι θα βρίσκομαι στη δουλειά μου μέχρι τέλος του 02/2010 άφησα το σπίτι μου που νοίκιαζα στον τόπο διαμονής μου και νοίκιασα σπίτι εκεί που διορίστηκα. Πλήρωσα ενοίκια, μεταφορική και λοιπά έξοδα μετακόμισης για να καταλήξω, μετά τις εξαγγελίες περί παγώματος και αφού με είχαν καλέσει, να ξενοικιάζω πάλι και να ψάχνω ξανά σπίτι στην πόλη μου!! Στη δουλειά μου είχα ενημερώσει ότι θα διοριστώ προκειμένου να μην με συμπεριλάβουν στο επόμενο εξάμηνο (δίδασκα σε ΤΕΙ) και τώρα φυσικά είναι πολύ δύσκολο να βρω δουλειά σε μια τόσο κλειστή κοινωνία όπου μένω αφού τόσο η ανεργία όσο και το ότι έχω επιτύχει στο διαγωνισμό είναι ανασταλτικοί παράγοντες.» Μ. Ε. (Τ.Ε. Δημοσιονομικών).
Τα παραπάνω είναι δυο μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα διοριστέων του γραπτού διαγωνισμού 1Γ/2008 του Υπουργείου Οικονομικών και της άδικης μεταχείρισης τους από το κράτος.

Οι διοριστέοι του παραπάνω γραπτού διαγωνισμού έχουν συγκροτήσει εδώ και δύο μήνες επιτροπή αγώνα, έχουν υποβάλει υπόμνημα στο υπουργείο οικονομικών από 12/02/2010 με αριθμό πρωτ. 2284 του γραφείου του υπουργού, και έχουν συζητήσει και ενημερώσει τους συνδικαλιστικούς φορείς του υπουργείου, από τους οποίους έχουν κερδίσει την συμπαράστασή τους. Τέλος έχουν ζητήσει εδώ και 2 περίπου μήνες συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών για το πρόβλημά τους ώστε να ενημερώσουν αυτοπροσώπως για την άδικη μεταχείρισή τους και για τα προβλήματα τους τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσαν μόνοι τους στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή χωρίς όμως ακόμη να γίνουν δεκτοί αλλά και χωρίς να έχουν μια υπεύθυνη απάντηση.

Συντονιστική επιτροπή διοριστέων 1Γ/2008-επιτυχόντες γραπτού Α.Σ.Ε.Π. του ΥΠΟΙΚ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gia ton Manteli den vlepo na kaneis kanena post antikeimenike xaivanako...

Δημοφιλείς αναρτήσεις