26 Μαΐ 2009

Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης δεν είναι πλέον μαζί μας!...

Ένα σημαντικό κεφάλαιο της Ελληνικής Αριστεράς, μία από τις ηγετικές μορφές της πολιτικής ζωής του τόπου έφυγε από την ζωή, σήμερα το πρωί μετά από μάχη δύο ετών με τον καρκίνο. Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης ένας πολιτικός με ήθος και συνέπεια δεν είναι πια κοντά μας! Καλό σου ταξίδι Μιχάλη…

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1941. Σπούδασε Νομικά, Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες σε Αθήνα, Μονπελιέ και Παρίσι. Ως το 1963 ήταν μέλος της ΕΔΑ, ενώ κατά την διάρκεια της στρατιωτικής χούντας εντάχτηκε στη Δημοκρατική Άμυνα.Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ καθώς επίσης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εθνικής Γραμματείας της. Εντάχθηκε στον Συνασπισμό έγινε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του καθώς και της Πολιτικής Γραμματείας του, υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογία και Ποιότητα της Ζωής.
Μαζί με διάφορα άλλα στελέχη του κόμματος ανήκει στην τάση Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ. Εξελέγη ευρωβουλευτής του ΣΥΝ στις ευρωεκλογές του ευρωεκλογές του 1989, του 1994 και του 1999. Στις εκλογές 2007 εκλέχθηκε Βουλευτής στη Β’ Αθηνών, τρίτος σε σταυρούς μέσα στο κόμμα του.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις