15 Ιουν 2009

ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ...

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ Η ΧΩΡΑ, ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ! ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2007.

1. Κ. Καραμανλής, 1η Ιουνίου 2009, δήλωση μετά από επίσκεψη στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος: «Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι. Τόσο από πλευράς στελεχιακού δυναμικού, όσο και από πλευράς μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής… Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, είναι γνωστό ότι η χώρα μας διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μέσων αεροπυρόσβεσης διεθνώς. Για την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του στόλου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση 16 ελικοπτέρων».

2. Πριν καν περάσουν δύο εβδομάδες αποκαλύπτεται ότι η Πυροσβεστική έχει στη διάθεσή της μόλις δύο ελικόπτερα για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Η δικαιολογία από το στόμα του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών: «Όταν έβρεχε μέχρι χθες, όταν στη Βόρειο Ελλάδα βρέχει ακόμα, εγώ σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω σε διαθεσιμότητα όλα τα ελικόπτερα τα οποία κοστίζουν κάθε μέρα το καθένα κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ και να μην σηκωθεί καθόλου…»

3. Τα σχόλια περιττεύουν. Οι άνθρωποι δεν διδάχθηκαν τίποτα από την πύρινη κόλαση του Αυγούστου του 2007. Ντροπή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις