28 Ιουν 2009

Και γαμώ, τα οικονομικά μυαλά της κυβέρνησης...

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Παπαθανασίου, επιβεβαιώνουν αυτό που είχε πει στις συνεντεύξεις του προεκλογικά ο Καραμανλής. Ότι δηλαδή κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η ανάπτυξη της οικονομίας και όχι η επιβολή νέων φόρων. Ο Παπαθανασίου ήρθε σήμερα να ισχυροποιήσει με τις δηλώσεις του την εικόνα του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα.

Επιβάλλονται φόροι στα κινητά τηλέφωνα (με συμβόλαιο και καρτοκινητά). Επιβάλλονται φόροι στα αυτοκίνητα άνω των 1929 κ.ε. Ο κόσμος (με το μυαλό που έχει) έτρεξε να αγοράσει αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, όταν μειώθηκε ο φόρος ταξινόμησης. Και όσο πιο μεγάλο ήταν το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερο ήταν και το όφελος για τον αγοραστή. Και έρχεται η κυβέρνηση σήμερα και του λέει: "Την πάτησες μαλάκα!"

Επιβάλλονται νέοι φόροι στα σκάφη αναψυχής. Επιβάλλονται και τέλη κυκλοφορίας στα σκάφη. Αυτό είπε ο Παπαθανασίου. Μετά τα τρισήμισι χρόνια, ήρθαν τα τέλη κυκλοφορίας των σκαφών. Μ΄αυτή την κυβέρνηση θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέρουμε.

Όταν επιβάλλονται φόροι, μειώνεται μαθηματικά το εισόδημα και η αγοραστική δύναμη. Έτσι πέφτουν και οι πωλήσεις των προοϊόντων, κυρίως αυτών που απευθύνονται στο μέσο άνθρωπο. Με άλλα λόγια, η οικονομία οδηγείται μαθηματικά σε ύφεση. Που είναι το αντίθετο της ανάπτυξης. Οι φωστήρες της κυβέρνησης αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δίνουν στον Καραμανλή το Νόμπελ οικονομίας.

Από swell

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις