25 Σεπ 2010

Συνέντευξη Σαμαρά: στημένη ερώτηση για Ψωμιάδη από εφημερίδα-"φάντασμα"

Απο το Tvxs

Ενάρξεις συνεντεύξεων τύπου με τους δημοσιογράφους των αγαπημένων εφημερίδων. Ερωτήσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των ερωτώμενων, κατόπιν συνεννοήσεως με τον εκπρόσωπο τύπου. Ερωτήσεις-χάδι. Ερωτήσεις-αβάντα... Όλα τα είχαμε δει στις συνεντεύξεις τύπου των αρχηγών των κομμάτων στη ΔΕΘ. Αλλά η ερώτηση από την παντελώς άγνωστη εφημερίδα «Λαγκαδάς», στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου του Αντώνη Σαμαρά, δεν έχει προηγούμενο. Αντίδραση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης και επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Ρηγίλλης,ενώ αποκαλύπτεται ότι η δημοσιογράφος που υπέβαλλε την ερώτηση είναι.. κατα σύμπτωση υποψήφια με τον Ψωμιάδη.
Γράφει ο ΤΗΛΕΒΟΑΣ
Η εφημερίδα από τον Λαγκαδά που ήταν…1ο φύλλο τελικά!
Το…Μπεν Χουρ της συνέντευξης τύπου του Σαμαρά, βρισκόταν στο 180ο λεπτό. Οι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, που παραδοσιακά έχουν ερώτηση στις συνεντεύξεις τύπου πρωθυπουργών και αρχηγών αξιωματικής αντιπολίτευσης, περίμεναν υπομονετικά να τους δώσει το λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, δημοσιογράφος, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Καμία ερώτηση δεν είχε δοθεί μέχρι εκείνη της στιγμή σε κάποια από τις μεγάλες και ιστορικές εφημερίδες της πόλης, τη Μακεδονία και τον Αγγελιοφόρο, ούτε στην ΕΡΤ3.
Η ιστορία είχε αρχίσει να χάνει το ενδιαφέρον λόγο του περασμένου της ώρας, αλλά ξανάρχισε να αποκτά νόημα όταν ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε να υποβάλει την πρώτη ερώτηση εκτός Αθηνών, η εφημερίδα «Λαγκαδάς», η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν άγνωστη σε όλο το δημοσιογραφικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και την ΕΣΗΕΜ-Θ( Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης)
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι από εκείνες που σίγουρα θα βαφτούν μπλε. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διώκεται για το θέμα των αναθέσεων των μετακινήσεων των μαθητών, ενώ έχει απαλλαγεί με βούλευμα», ήταν σε γενικές γραμμές η ερώτηση της εφημερίδας «Λαγκαδάς», δια της δημοσιογράφου, Άντζελας Πεϊτση. Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε περί επιλεκτικής εφαρμογής της αυστηρότητας του νόμου στην περίπτωση Ψωμιάδη, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες περιπτώσεις νομαρχών, όπως για παράδειγμα της Μαγνησίας.
Μάλιστα η κάμερα που κάλυπτε τη συνέντευξη τύπου έμοιαζε έτοιμη από καιρό να δείξει το καλό πλάνο, αφού έπιασε αμέσως τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να κουνάει το κεφάλι του με νόημα. Η συνέντευξη τύπου, έκλεισε στα 190 λεπτά, με την ερώτηση της Μακεδονίας και του Αγγελιοφόρου να έχουν ακολουθήσει εκείνη του «Λαγκαδά», και της ΕΡΤ3 και του ΑΠΕ να έχουν κοπεί από τον Πάνο Παναγιωτόπουλου, λόγω έλλειψης χρόνου!
Η ερωτώσα δημοσιογράφος, υποψήφια με Ψωμιάδη!
Η διοίκηση της ΕΡΤ-3 είναι εκείνη που είχε διοριστεί επί ΝΔ και υπουργίας Ρουσόπουλου- μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση σε σχέση με το ότι για πρώτη φορά δεν δόθηκε ερώτηση στο Τρίτο Κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης. Μάλιστα, η ΕΡΤ-3 είναι και η τηλεοπτική οικοδέσποινα της ΔΕΘ.
Το θέμα όμως προκάλεσε ένταση στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, καθώς είχαν φτάσει οι καταγγελίες ότι δεν δόθηκαν ερωτήσεις σε παραδοσιακά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και ότι δόθηκε ερώτηση- και μάλιστα στημένη- σε κάποια εφημερίδα «Λαγκαδάς». Η συζήτηση έγινε ακόμη πιο έντονη, όταν έφτασε η πληροφορία ότι η εφημερίδα «Λαγκαδάς» τη στιγμή της συνέντευξης τύπου αριθμούσε το 1ο φύλλο της! Άγνωστο παραμένει αν έκτοτε έχουν εκδοθεί άλλα φύλλα, όπως και η περιοδικότητα έκδοσης της εφημερίδας. Για όλα αυτά κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στην ΕΣΗΕΜ-Θ, η οποία στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Ρηγίλλη, η δημοσιογράφος Άντζελα Πεϊτση, όπως και για το αν έχει πραγματική επαγγελματική σχέση με το έντυπο. Μέσα σε όλα αυτά που πρέπει να εξηγήσει η κ. Πεϊτση είναι επίσης και το γεγονός ότι σήμερα ανακοινώθηκε από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι θα είναι υποψήφια σύμβουλός με τον συνδυασμό του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!
Στο μεταξύ, μεταξύ αυτών που ψάχνουν την εφημερίδα Λαγκαδάς είναι και ο νομάρχης Μαγνησίας, Απόστολος Παπατόλιας, προκειμένου να στείλει την απάντησή του στην απάντηση του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο το γραφείο του κ. Παπατόλια στάθηκε αδύνατο να εντοπίσει κάποια ταχυδρομική ή ηλεκτρονική διεύθυνση ή αριθμό fax της εφημερίδας για να στείλει το σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε στα υπόλοιπα ΜΜΕ.
Για την ιστορία, η απάντηση του νομάρχη Μαγνησίας
« ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Δεν ξέρω ποιοί μπορεί να συμβουλεύουν τον κύριο Σαμαρά. Είναι προφανές όμως ότι εφεξής οφείλει, λόγω, αν μη τι άλλο, του θεσμικού του ρόλου ως προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ελέγχει καλύτερα τις πληροφορίες που του δίνουν. Είναι επίσης προφανές ότι, λόγω της ελλιπούς και συγκεχυμένης πληροφόρησης που του παρέχεται, έπεσε στο τεράστιο ολίσθημα να συγκρίνει τις δύο περιπτώσεις μεταφοράς μαθητών στη Νομαρχία Μαγνησίας και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Όπως είναι γνωστό, στην πρώτη περίπτωση, δηλαδή αυτή της Νομαρχίας Μαγνησίας, κινήθηκε μεν ποινική διαδικασία, η οποία όμως οδηγήθηκε, μέσα σε δύο μήνες, στην έκδοση αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας. Τούτο διότι, όπως αναφέρεται στο ίδιο το βούλευμα, από τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών ούτε εθίγη το δημόσιο συμφέρον, ούτε ζημιώθηκε οικονομικά η Νομαρχία. Αντιθέτως, στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης,ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδιαφανείς διαδικασίες ανάθεσης μεταφορικού έργου με υπερβολικό τίμημα, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί κανένα απαλλακτικό βούλευμα».
Και όμως, η εφημερίδα "Λαγκαδάς"... υπάρχει.
Αργά χθες βράδυ, ο κ. Αλέξανδρος Παπαδόπουλος τηλεφώνησε στο TVXS και δήλωσε εκδότης της εφημερίδας Λαγκαδάς. Είπε ότι η εφημερίδα είναι free press και έχει εκδώσει 3 φύλλα και όχι ένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο του Tvxs. Δεν θέλησε να διευκρινίσει αν η εφημερίδα ανήκει σε κάποια από τις Ενώσεις του επαρχιακού τύπου, ούτε θέλησε να απαντήσει για το πως δόθηκε στην εφημερίδα του ερώτηση, την ίδια στιγμή που αποκλείστηκε από η οικοδέσποινα ΕΡΤ-3 και άλλες γνωστές και μεγάλες εφημερίδες της περιφέρειας.

1 σχόλιο:

stefanos είπε...

Κρίμα που δεν το ήξερα να το συμπεριλάβω στου κακού μαθητευόμενου μάγου το palmares. Το έμαθα από επισκέπτη στο blog μου που πέρασε από εδώ...
http://1klik-aristera.blogspot.com/2010/09/blog-post_25.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις