10 Απρ 2014

Τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας! Εκρηξη παγιδευμένου ΙΧ (video)

Τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας! Εκρηξη αυτοκινήτου - βόμβα (video)Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε στις 05:55 την οδό Αμερικής, έξω από την Τράπεζα Ελλάδας, ύστερα από δύο απειλητικά τηλεφωνήματα, για παγιδευμένο αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά. Αυτήν την ώρα κλειστές είναι οι οδοί Σταδίου, Αμερικής, Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στις 05:10 στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και στις 05:15 στην Εφημερίδα των Συντακτών, λέγοντας: «Ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου, επί της οδού Αμερικής, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, υπάρχει αυτοκίνητο με 75 κιλά εκρηκτικά, που θα εκραγεί σε 45 λεπτά».

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αποκλείοντας την περιοχή, ενώ πράγματι εντοπίστηκε ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, που όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για το παγιδευμένο ΙΧ.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν εγκαίρως εργαζόμενους, κυρίως υπαλλήλους security, και απέκλεισαν την περιοχή σε μεγαλύτερη ακτίνα προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα.

Στις 05:55, ακούστηκε ο εκκωφαντικός θόρυβος της έκρηξης -όπως είχε προειδοποιήσει στο τηλεφώνημα ο άγνωστος- που έγινε αντιληπτός σε όλη σχεδόν στην Αθήνα.

Η έκρηξη κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο, ενώ προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο της Τράπεζας, καθώς και σε παρακείμενα καταστήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτης δήλωσε ότι ένας άνδρας πάρκαρε το αυτοκίνητο στο σημείο και έφυγε με μοτοσικλέτα.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, πυροτεχνουργοί, καθώς και κλιμάκια της Εγκληματολογικής, ο οποίοι αρχίζουν τις έρευνες στο σημείο της έκρηξης και στα συντρίμμια του οχήματος.
Σε κτίρια της οδού Αμερικής στεγάζονται εκτός από τα γραφεία της ΤτΕ, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και αυτό του μόνιμου εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Υπενθυμίζεται ότι παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο ωστόσο δεν είχε εκραγεί, είχε εντοπιστεί στις 18 Φεβρουαρίου Φεβρουάριο του 2009 έξω από τα γραφεία της Citibank στη διασταύρωση των οδών Αχαΐας και Τροιζηνίας στην Κηφισιά.

Ηταν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο Mazda, το πορτ μπαγκάζ του οποίου είχαν τοποθετηθεί φιάλες προπανίου με 60 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Αγνωστοι είχαν αφήσει στον περίβολο το αυτοκίνητο και είχαν εγκαταλείψει το σημείο, ενώ δεν είχε υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο μηχανισμός είχε εξουδετερωθεί από την αστυνομία και την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις