8 Απρ 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Δημήτρης Πουλτουρτζίδης || Γνωρίστε το Κ.Ρ.Α.Χ.(Κοινωνικό Ρεύμα Ανασυγκρότησης της Χώρας)

Αποκαρδιωτική φαίνεται να είναι για τους περισσότερους νέους η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας, γεγονός που επηρεάζει τη συμμετοχή στα κοινά ,των νέων ανθρώπων, αφού έχουν σχεδόν απαξιώσει το πολιτικό σύστημα.
Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για όλους. Όπως μας δείχνει η Ιστορία, πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν οραματιστές, αντικομφορμιστές, επαναστάτες του πνεύματος. Και πάλι, αυτή η ίδια, τους κατατάσσει εκεί που ανήκουν βάσει των έργων τους.
Κάπως έτσι, από μια παρέα νέων οραματιστών, ιδρύθηκε και  το Κ.Ρ.Α.Χ. (Κοινωνικό Ρεύμα Ανασυγκρότησης της Χώρας)
Όμως, τι ακριβώς είναι το Κ.Ρ.Α.Χ;  Ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει σ΄αυτή την ερώτηση, είναι ένα από τα ιδρυτικά του μέλη, ο  Σερραίος ,  Δημήτρης Πουλτουρτζίδης.
krax
-Κύριε Πουλτουρτζίδη. Είστε γνωστός επιχειρηματίας των Σερρών, αλλά τον τελευταίο καιρό, πρωταγωνιστείτε και σε ένα άλλο τομέα, αυτόν της Πολιτικής ,θα τολμήσω να πω, αν μου επιτραπεί ο όρος. Είστε ένα από τα ιδρυτικά μέλη, του «Κοινωνικού Ρεύματος  Ανασυγκρότησης της Χώρας». Θα μας πείτε λίγα λόγια γι αυτό;
-Το Κ.Ρ.Α.Χ. ,όπως μαρτυρά και το όνομά μας είναι ένα Ρεύμα νέων ανθρώπων, με στόχο την Ανασυγκρότηση της χώρας, ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες, το οποίο γεννήθηκε μέσα από την κοινωνία, από ανθρώπους που ξέρουν τι σημαίνει καθημερινότητα, σε αντίθεση με τα πρόσωπα που τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο. Το Κ.Ρ.Α.Χ. είναι πολιτική κίνηση, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι κόμμα, δεν είναι δημοτική ή περιφερειακή κίνηση. Είμαστε νέοι ενεργοί πολίτες που δηλώνουμε παρόν για τη σωτηρία του τόπου μας και θα δράσουμε με κάθε νόμιμο και συνταγματικό τρόπο για να το πετύχουμε.
-Υπάρχει κάποιο πρόσωπο, που ηγείται του Κ.Ρ.Α.Χ ; Ποιος ο λόγος ίδρυσής του και πόσο γνωστό, είναι στους Σερραίους πολίτες;
-Δεν υπάρχει κάποιο πρόσωπο που να ξεχωρίζει ως αρχηγός ή ιδρυτής του Κ.Ρ.Α.Χ. Υπάρχει ιδρυτική ομάδα, της οποίας είμαι μέλος και αν και λίγο πολύ η Σερραίοι γνωρίζουν ποιοι είμαστε ,σύντομα θα το μάθετε και με πιο επίσημο τρόπο. Ο λόγος που φτάσαμε να ιδρύσουμε το Κ.Ρ.Α.Χ. είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μείνει πολιτικά άστεγοι, και επειδή στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αποφασίσαμε να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο .Έχουμε πειστεί πλέον ότι κανένας σχηματισμός του παρελθόντος δεν μπορεί να εκφράσει με ειλικρίνεια τις αξίες στις οποίες πιστεύουμε και τις οποίες σύντομα θα παρουσιάσουμε στην ιδρυτική μας διακήρυξη. .Οι Σερραίοι είναι ενήμεροι για την δημιουργία και την δράση του ρεύματός μας και μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ αλλά κυρίως γιατί είμαστε ένα μ αυτούς, κινούμαστε στους ίδιους χώρους αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και μιλάμε την ίδια γλώσσα. Επίσης συνεχώς ταράζουμε τα νερά με την οργάνωση εκδηλώσεων(όπως η ημερίδα που οργανώσαμε με θέμα: Ellinika ή ελληνικά;?Η εισβολή των greeklish στην καθημερινότητα των Νεοελλήνων και οι συνέπειές της.),και φυσικά η διαδικτυακή μας παρουσία μέσα από τα social media.
-Πώς βλέπετε  την πολιτικη κατασταση στη χωρα; Το Κ.Ρ.Α.Χ., θα εχει ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές;
-Το Κ.Ρ.Α.Χ. δεν θα συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές με κάποιο ψηφοδέλτιο, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα απουσιάζει από τον δημόσιο διάλογο. Όσο για το πρώτο σκέλος της ερώτησης, αυτή την περίοδο ζούμε το κλείσιμο ενός κύκλου που διήρκησε 40 χρόνια. Είναι πολλοί αυτοί που προσπαθούν να είναι παρόντες στην νέα εποχή, αλλά όσες κινήσεις εξαρτώνται από συμφέροντα ή/και παράγοντες του παρελθόντος (βλ. ελιές και ποτάμια) είναι καταδικασμένες στην αποτυχία.
krax01
-Για ποιους λόγους πιστεύετε πως θα πρέπει κάποιος να εμπιστευθεί το  Κ.Ρ.Α.Χ ;
-Οι λόγοι που θα εμπιστευτεί κάποιος το Κ.Ρ.Α.Χ. (και μέχρι στιγμής αυτό συμβαίνει) είναι ότι στα δικά μας πρόσωπα θα δουν τους εαυτούς τους,τα παιδιά τους,τον γείτονά τους,το αφεντικό τους ή τον υπάλληλό τους. Επίσης, είμαστε όλοι καθαρά πρόσωπα και κανείς δεν μπορεί να βρει κάποιο μελανό σημείο στην μέχρι τώρα πορεία μας ως μέλη της κοινωνίας. Καθαρά χέρια, καθαρή συνείδηση και γνώση της πραγματικότητας, κυριολεκτικά, ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε Κα Δεληγιάννη, να επικοινωνήσω ακόμη μια φορά με τους συντοπίτες μου! Καλή συνέχεια στην δική σας προσπάθεια!
-Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ!
συνέντευξη στην Νάσια Δεληγιάννη
(Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Καθημερινός ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις