24 Μαΐ 2009

Είκοσι επτά κόμματα θα μετέχουν στις Ευρωεκλογές με την ανακήρυξη του Αρείου Πάγου

Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακήρυξε τα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Επιπλέον, το Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν επέτρεψε σε κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων που είχαν καταθέσει σχετικές αιτήσεις να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές επτά κόμματα, ενώ σε ένα συνασπισμό κομμάτων δεν επέτρεψε να συμμετέχουν επτά κόμματα. Ακόμη, δεν έκρινε νόμιμη τη συμμετοχή σε συνδυασμούς και ορισμένων υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα:

- Ο Αρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις των εξής κομμάτων: Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος), Το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη
(Κ. Σαρίνας), Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης), Οικολόγοι Εναλλακτικοί (Μιχ. Δερτούζος) και Κομματικός Ξεσηκωμός Συνταξιούχων Ελλάδας.

- Δεν ανακηρύχθηκαν, καθώς δεν υπέβαλαν συνδυασμούς τα εξής κόμματα: Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωικό Κίνημα (Γ. Μαυρουδής) και Οικολόγοι Ζωόφιλοι Ελλάδας (Αγγ. Κουτηλέκου).

- Από τον συνασπισμό των κομμάτων Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Α. Τσίπρας), δεν ανακηρύσσονται τα εξής κόμματα: ΔΗΚΚΙ - Κεντρική Επιτροπή, Κίνηση Ενεργών Πολιτών, Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς, Κόκκινο, Ξεκίνημα, Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας και Ομάδα ΡΟΖΑ. Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, τα επτά κόμματα δεν μπορούν να συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν κατέθεσαν τις ιδρυτικές πράξεις τους, ενώ διευκρινίζεται ότι το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τους υποψηφίους των κομμάτων αυτών να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

- Από το ΚΚΕ ο Εμμανουήλ Συντιχάκης δεν ανακηρύχθηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής για τυπικούς λόγους (δεν αναγράφεται στην σχετική αίτηση το έτος γεννήσεως και το δημοτολόγιο που είναι εγγεγραμμένος). Για τον ίδιο λόγο δεν ανακηρύχτηκε και ο Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ από το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.).

- Από το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) οι: Luka Scacchi, Maura-Cristina Ooms , Jeremy Paul Lester, Ποιμάλα Γιαν και Μίκκο Νιέμι δεν ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές για τυπικούς λόγους (δεν αναγράφεται το κράτος καταγωγής τους και δεν προσκόμισαν βεβαίωση ότι δεν έχουν εκπέσει του δικαιώματος του εκλέγεσθαι στο κράτος καταγωγής τους).

- Από τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, ο Ζαννώ Απικιάν δεν ανακηρύχτηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής για τυπικούς λόγους (δεν αναγράφεται στην σχετική αίτηση το δημοτολόγιο που είναι εγγεγραμμένος).

- Από το κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι ο Ρος Ντέιλι δεν ανακηρύχτηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής για τυπικούς λόγους (δεν προσκομίστηκε βεβαίωση από το κράτος καταγωγής του, τη Βρετανία, ότι δεν έχει εκπέσει του δικαιώματος του εκλέγεσθαι). Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση του Αρείου Πάγου, τονίζοντας ότι θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

- Από το κόμμα Ελληνική Ενότητα ο Νικόλαος Ντερτιλής δεν ανακηρύχτηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής για τυπικούς λόγους (δεν υπογράφει ο ίδιος τη σχετική υπεύθυνη δήλωση αλλά ανταυτού ο εκπρόσωπος του κόμματος).

- Τέλος, από το κόμμα Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι ο Χρήστος Τζιβινίκος δεν ανακηρύχτηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής για τυπικούς λόγους (υποχρεούται μέχρι το έτος 2021 να παραμείνει στην υπηρεσία του, όπως βεβαιώνεται σε έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού).

Τα κόμματα που συμμμετέχουν

Τα κόμματα και οι συνασπισμοί κομμάτων που μπορούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι τα εξής:

1) Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής),
2) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου),
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα),
4) Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας),
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),
6) Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑ.Μ.ΜΕ.) (Σ. Παπαθεμελής),
7) Δράση (Σ. Μάνος, Α. Αβραντίνης, Α. Αϊβαλιώτης, Α. Καρίπογλου. Ι. Κτιστάκης, Ι. Μπουτάρης),
8) Ένωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης),
9) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
10) Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.) (Ν. Καργόπουλος, Ν. Λεοντόπουλος, Σ. Στενός),
11) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλιγιάννης),
12) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),
13) Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση (Κ. Παπανικόλας),
14) Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή Φ. Δραγούμης, Ε. Ζώτου, Ο. Κολοκούρης, Α. Λεμπέση, Ε. Μυριβήλη, Ν. Χρυσόγελος),
15) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Γ. Ζαφειρόπουλος, Ε. Κωνσταντινοπούλου, Δ. Γουρνάς),
16) Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης),
17) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας, Σάββας Μιχαήλ),
18) Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Γεωργ. Τσαγκανέλιας),
19) Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φωτ. Περλικός),
20) Κοινωνία (Εμμ. Βολουδάκης),
21) Λευκό (Κ. Ντάλιος),
22) Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο (Σ. Αναστασιάδης),
23) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 13 ατόμων),
24) Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΝΑ.Κ.) (Γ. Δόντας),
25) Κόμμα Νέων (Κ. Τοψόγλου),
26) Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.) (Β. Πρωτόπαπας) και
27) Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας).


in.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ!
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ!
ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ!

Μέχρι ΚΟΚΚΑ έχει ο μπαχτσές!!

Unknown είπε...

Δεν θα διαφωνήσω ότι υπάρχουν πολλοί γραφικοί,πολλοί επιτήδιοι και γενικώς καθε καρυδιάς καρύδι στην συγκεκριμένη λίστα.Δεν θα σου κρύψω όμως ότι προτιμώ αυτούς γιατί κάτι κάνουν και δεν μένουν με σταυρομένα χέρια!δεν λενε "δεν με εκφράζει κανείς άρα δεν ασχολούμαι"!

Ανώνυμος είπε...

"προτιμώ αυτούς"
A, ρε Μιχαλολιάκο σούφεξε πάλι!
Τσίμπα έναν ψηφοφόρο της Χρυσής Αυγής!

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, εγώ θυμάμαι μια ΠΑΣΟΚΑΡΑ με Μένιο, Βαγγέλη και λοιπές μεγαλοαρτίστες να συναγωνίζονται τα μπέμπουκα της ΝΟΥΔΑΡΑΣ και σήμερα ο Ζημητράκης πλασάρει "πασατέμπους" για κενυάτικες καρύδες;
ΝΤΡΟΠΗ! Ζημητράκη!
Αχ! πούσαι Μένιο να μας δεις... Η φυστικοφυτεία που κατάντησε καροτσάκι με χωνάκια όξω απ' το Ζάππειο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις