10 Σεπ 2010

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: «Η εφαρμογή της αιρετής περιφέρειας σπάει το συγκεντρωτικό μοντέλο της Αθήνας»


Ως μεγάλη πρόκληση και σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδιορίζει την υποψηφιότητά του για την Κεντρική Μακεδονία ο Μάρκος Μπόλαρης. Η επιλογή του χαρακτηρίστηκε από τις καταλληλότερες από τα στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη ενώ ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να ριχτεί στη μάχη για να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση με τον αντίπαλο του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο Μάρκος Μπόλαρης πιστός υποστηρικτής του Καλλικράτη έχει ήδη συγκροτήσει την ομάδα που θα τον πλαισιώσει και μαζί τους θα καταρτίσει το πρόγραμμα θέσεων και στρατηγικών στόχων του συνδυασμού του. Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ ενώ τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του κ Μπόλαρη από τη Γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης σε χώρο που θα επιλέξουν οι συνεργάτες του και θα αποτελέσει το στρατηγείο για τον συνδυασμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσία όλων των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών, προκειμένου να αναλύσουν οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα και να δρομολογηθεί η επιλογή των αντιπεριφερειαρχών και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων.

Ανάπτυξη στη δεύτερη περιφέρεια της χώρας
«Θεωρώ ότι η εφαρμογή της αιρετής Περιφέρειας θα «σπάσει» πραγματικά το συγκεντρωτικό «μοντέλο» της Αθήνας» είπε μιλώντας στο Κ ο εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκος Μπόλαρης. «Ο θεσμός της αιρετής περιφέρειας εισάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνοντας δυνατότητες στις τοπικές κοινωνίες να αναλάβουν την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της ανάπτυξης, συνεπώς είναι ιδιαίτερη τιμή να συμμετέχει κανείς με πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την πρόκληση. Ιδιαίτερα όταν αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία, τη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με τα γεωστρατηγικά χαρακτηριστικά της και τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Άλλωστε ένας στους 5 Έλληνες κατοικούν στην Κεντρική Μακεδονία. Θα επιχειρήσουμε να υπηρετήσουμε το νέο θεσμό με σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα» τονίζει ο κ Μπόλαρης .

Οι πτυχές του προγράμματος

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα του συνδυασμού του κ Μπόλαρη θα αφορά στην ανάπτυξη της περιφέρειας με γνώμονα τα προβλήματα, που αφορούν τον αγροτικό πληθυσμό τη βιοτεχνία, τη βιομηχανία, το εμπόριο, τις μεταφορές. Άλλωστε ο ίδιος ως βουλευτής Σερρών και μέχρι χθες υφυπουργός Οικονομίας Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας γνωρίζει καλά πώς να χειριστεί ζητήματα πρώτης γραμμής για τους πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στις δυνατότητες που έχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις βιομηχανικές περιοχές στη Σίνδο, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Βέροια, στις τουριστικές δυνατότητες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, η γεωθερμία και τα μεταλλευτικά αποθέματα, οι αειφόρες πηγές ανάπτυξης.

Ποιος είναι ο Μάρκος Μπόλαρης
Ο 52χρονος Μάρκος Μπόλαρης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958. Σπούδασε νομικά στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο (μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση). Ασχολήθηκε με την ενεργή δικηγορία. Είναι παντρεμένος και έχει έξι παιδιά. Μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το 1974 και στη συνέχεια του φοιτητικού κινήματος. Από το 1998 μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ. Ως σύνεδρος συμμετείχε στο 4ο, 5ο, 6ο, 7ο και 8ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε μέλος του Τομέα Θεσμών και Κράτους της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και μέλος του δ.σ. του ΙΣΤΑΜΕ. Εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009. Από το 2008 είναι πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και μέλος του επιτελικού κύκλου “Κράτος – Πολίτης – Αυτοδιοίκηση”. Συμμετέχει στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τις 14 Οκτωβρίου 2009 ως υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
 
ΠΗΓΗ : bolaris .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις