16 Σεπ 2010

Μπόλαρης κατά Ψωμιάδη

Νοοτροπία «εικόνας και σόου» ή νοοτροπία «μάχης για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου», είναι το δίλημμα που θέτει εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές για την παρουσία του συνυποψηφίου του Π. Ψωμιάδη, στο δημόσιο βίο της χώρας.

«Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που δίνει στους πολίτες των περιφερειών τη δυνατότητα να σχεδιάσουν οι ίδιοι, να υλοποιήσουν για το μέλλον τους. Θα μείνουμε στο παρελθόν, σε νοοτροπίες του «φαίνεσθαι», ή θα κατανοήσουμε ότι πρέπει να στηριχθεί ο θεσμός;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «Το θέμα είναι ποιος μπορεί να κάνει το όραμα πράξη. Ο καθένας έχει προσωπικές διαδρομές. Οι πολίτες θα κρίνουν, ποιος είναι κατάλληλος και ποιος όχι». Λίγο αργότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τον υποψήφιο της ΝΔ, ο κ. Μπόλαρης, υπογράμμισε ότι εκπέμπει σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Π. Ψωμιάδη.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση» για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη τη νέα αιρετή περιφέρεια, που θεσμοθετείται με τον «Καλλικράτη», ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μερίδα των πολιτών να ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές με κριτήριο το «Μνημόνιο», ο κ. Μπόλαρης απάντησε: «Αυτό είναι λάθος κριτήριο. Το διακύβευμα του θεσμού είναι να στηριχθούν οι άνθρωποι της περιφέρειας και να αξιοποιηθεί το δυναμικό που έχει αυτός ο τόπος, που ποτέ δεν το συντόνισε κανείς. Σε αυτό κάποιοι έδωσαν εξετάσεις και έχουν κοπεί».
 
ΠΗΓΗ: bolaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις