11 Σεπ 2010

Έδωσε το χρίσμα και... αυτοπροσώπως

Όπως ανέφερε και ο Μάρκος Μπόλαρης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και μέχρι πρότινος υφυπουργός Οικονομίας, ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση τόνισε ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει την πεπατημένη, δηλαδή να εμφανισθεί ότι “μοιράζει μία υποθετική πίτα, μετά φεύγει και την ξεχνά”. Τόνισε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη “έχει το νόημα της συζήτησης με την κοινωνία, της ανάδειξης των προτεραιοτήτων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, έτσι ώστε η κυβέρνηση να υποστηρίξει τον σχεδιασμό που κάνουν οι δυνάμεις της περιφέρειας, για να υπάρξει το σωστό αποτέλεσμα”.
“Πρόκειται για μία αντίστροφη αντίληψη”, πρόσθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είχε διάθεση να συζητήσει “ιδέες για την οικονομική αναγέννηση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας”, ακόμα και για αγροτικά θέματα.

Μείνετε… ανεξάρτητοι

Σε ό,τι αφορά το “προεκλογικό μενού” της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους Μπουτάρη και Μπόλαρη, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δύο υποψήφιοι, ο πρωθυπουργός θέλησε να ενημερωθεί για τις ιδέες και τις θέσεις των δύο ανδρών και εκτίμησε ότι η πορεία τους θα είναι νικηφόρα.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μ. Μπόλαρης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο ασχολείται περισσότερο με οργανωτικά ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ ερωτηθείς για τον αντίπαλο του Π. Ψωμιάδη είπε ότι δεν ασχολείται με το πρόσωπο. “Αυτές τις δύο τρεις ημέρες βάζουμε το τρένο στις ράγες”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “το αποτέλεσμα θα κριθεί στις εκλογές, εγώ δεν σχολιάζω υποψηφιότητες, τη νοοτροπία τους και την παρουσία τους”.
Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντηση, ιδίως από την προτροπή του πρωθυπουργού η Πρωτοβουλία να διατηρήσει την αυτονομία της. “Μας είπε προχωρήστε μπροστά, την προίκα των πολιτών να την κρατήσεις, είναι εξαιρετικά σημαντικό”, δήλωσε, ενώ ανέφερε ότι κατά την συζήτηση θίχθηκαν θέματα γύρω από την εφαρμογή του “Καλλικράτη”.

ΠΗΓΗ : bolaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις